Kokke kæmpede med mad fra baghaven

På CELF i Nykøbing Falster var der tirsdag kokkedyst. Her skulle 12 restauranter kæmpe om at blive den bedste restaurant i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

"Local-Cooking" hedder konkurrencen på CELF i Nykøbing Falster, hvor 12 restauranter deltager. Det handler om at finde den bedste restaurant i Region Sjælland. Der er især fokus på lokale råvarer. Et af kriterierne i konkurrencen er, at minimum 75 procent af råvarerne skal være fra regionen.

For de to kokke fra Hotel Sakskjøbing var brugen af lokale råvarer ikke noget nyt.

- Det er en stor del af hele vores koncept på hotellet, at være så autentisk omkring vores råvarer som overhovedet muligt, siger Michael Seerup Jensen, som er køkkenchef på Hotel Sakskjøbing.

De skulle i dag lave en pocheret torsk fra sydhavsøerne, hvor der kommer en nordisk müsli ovenpå og blandt tilbehøret er rødbede svøbt i eddikegelé. Og faktisk er næsten hele retten lavet af lokale råvarer.

- Det vil jeg næsten sige 90 procent er. Sådan noget som smør og fløde er ikke lokalt. Eller dild. Men ellers holder vi os til dagligdagens produkter, siger Michael Seerup Jensen.

Og konkurrencen blandt restauranterne er hård.

- Nu kender vi jo de fleste af de restauranter og ved, hvad de står for. Så det er et hårdt felt, vi er oppe imod, vil jeg sige. Og det er jo kun godt med sådan en konkurrence som den her, det sætter lidt fokus på de lokale råvarer, siger Michael Seerup Jensen.

Oppe imod de store

De to kokkeelever fra CELF, Diana Andersson og Thomas Kok, skulle også deltage i konkurrencen og de var spændte på at skulle op imod de færdiguddannede kokke.

- Jeg synes jo, der er et kæmpe pres på, når man hører, at det er nogle halvstore navne, der kommer, ikke fordi de får et ben til jorden, men der skal da gøres lidt ekstra ud af det, siger Thomas Kok.

De to elever vandt en konkurrence på CELF og har derfor kvalificeret sig til dysten. Og de har også selv sammensat deres ret.

- Det er torskeryg paneret i flæskesvær, og så med en fynsk æblekompot i bunden og så har vi nogle havtørn for at få lidt syrlighed ind i det, siger Thomas Kok.

Ligesom hos restauranterne er råvarerne til de to elevers ret også lokale. Torsken er fra fiskere på Langø og æblerne er fra Fejø.

Deltagerne i kokkedysten er: Hotel Sakskjøbing, Restaurant Svanen (Maribo), Støvlet Katrines Hus (Sorø), Restaurant Snekken (Vordingborg), La Comida (Nykøbing Falster), Restaurant SuRi (Holbæk), Restaurant Babette (Vordingborg), Hotel Prindsen (Roskilde), Elmely Kro (Tølløse), Gisselfeld & Feddet Spisehus (Faxe), Fuglebjerg Kro og så de to kokkeelever fra CELF.

Vinderen af konkurrencen bliver kåret omkring klokken 21 tirsdag aften.


Nyhedsoverblik