Lokal kæmper for at blive Årets Kok 2015

Mikkel Højborg Olsen fra restaurant Babette i Vordingborg kæmper i dag om at blive Årets Kok 2015.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På seks timer og 25 minutter skal Mikkel Højborg Olsen i dag vise, at han har fortjent at blive Årets Kok 2015. Han har nemlig kæmpet sig vej til den store finale, som lige nu løber af stablen.

Her er han oppe imod ni andre kokke fra hele landet. Konkurrencen finder sted i Bellacenteret og kaldes også for "Danmarksmesterskabet for professionelle kokke".

40.000 kroner for førstepladsen

Til finalen skal alle kokkene tilberede en tre-retters menu, som skal tilberedes ved hjælp af udleverede råvarer.

To af retterne kan kokkene have forberedt sig på inden, men den sidste skal de lave ud fra ingredienser, der først afsløres på dagen.

Udover æren, så vinder Årets Kok også 40.000 kroner. Andenpladsen tager hjem med 10.000 kroner, tredjepladsen 5.000 kroner.
 
I videon i linket er Mikkel Højborg Olsen ved at levere sin hovedret til bedømmelse. Se videoen her.


Nyhedsoverblik