Ligestilling i kirken larmer (Video)

Kvinder strømmer til for at arbejde som graver i folkekirken. Tidligere var jobbet forbeholdt stærke mænd, men i dag er der talrige maskiner, som gør de helt store muskler overflødige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Caroline Ellegaard Jensen skiftede i 2007 sit SOSU-job ud med noget ganske andet: Hun blev graver ved kirken i Kirke Saaby. En beslutning, som hun bestemt ikke har fortrudt.

- Det er fantastisk, at man kan prioritere at have familieliv sammen med en karriere. Det er nok det, der primært gør, at det er et fantastisk job, siger Caroline Ellegaard Jensen.

For år tilbage var graver-jobbet ellers forbeholdt store, stærke mænd, der kunne svinge spaden otte timer om dagen. Men det er der lavet om på i dag.

Nu har kirken nemlig så mange hjælpemidler, at også personer med mindre muskelmasse sagtens kan passe jobbet. Kirkens nyindkøbte mini-gravemaskine hjælper for eksempel Caroline Ellegaard Jensen, så hun ikke skal bruge ryggen til at flytte rundt på jorden i kirkegårdens mange bede.

Caroline Ellegaard Jensen er heller ikke den eneste kvinde, der har opdaget fordelene ved jobbet i den friske luft.

Over de sidste 10 år er er nemlig kommet 200 flere kvindelige gravere til, og det betyder, at mere end hver tredje af landets 1800 gravere er kvinder.

Spørger man Caroline Ellegaard Jensen, så er det en force i jobbet at være af hunkøn.

- Jeg tror bare, at kvinder er en lille smule mere detaljeorienterede, og det bliver man nødt til at være, hvis man er graver, lyder det med et smil fra Caroline Ellegaard Jensen.

 

 

 

 


Nyhedsoverblik