Kun én ud af tre friskoler overlever

Tre friskoler, der skal afløse lukkede folkeskoler i Ringsted, spås kun små chancer for at overleve.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den 15. august, når ansøgningsfristen udløber, ligger der med al sandsynlighed tre ansøgninger hos Undervisningsministeriet om at oprette nye friskoler i tre forskellige byer i Ringsted Kommune.

Skolerne skal virke fra og med 1. august 2012, samme dato, som Ringsted Kommune har planlagt at lukke de eksisterende folkeskoler i de tre byer Allindelille, Kværkeby og Vetterslev.

Men der venter et enormt arbejdspres for de forældre, som kaster sig ud i kampen. De fleste af de forældregrupper, der anmelder en ny skole til Undervisningsministeriet, ender med at opgive projektet. Det siger Dansk Friskoleforening ifølge DAGBLADET Ringsted.

- Kun en tredjedel af de anmeldte skoler bliver til noget, og en del af dem lukker relativt hurtigt igen, inden for et eller to år, siger Ole Mikkelsen, der er konsulent i Dansk Friskoleforening.

- Man skal som forældregruppe indstille sig på, at det meget hårdt arbejde at starte en friskole eller en privatskole op, og det fortsætter i lang tid. Til gengæld får man også noget, der er virkelig godt, hvis det lykkes.

Ansættelse af en kompetent skoleleder kan være afgørende.

- Overlevelse afhænger i højeste grad af, hvor dygtig en skoleleder, man får ansat. Det er vigtigt, at vedkommende ved noget om skoler, gerne er læreruddannet, ved noget om økonomi og helst også har en vis tæft for markedsføring, så skolen kan tiltrække elever. Og så skal skolelederen selvfølgelig brænde for opgaven, men ikke så meget, at han/hun brænder ud, for det er der desværre også en del, der gør, siger Ole Mikkelsen til DAGBLADET Ringsted.


Nyhedsoverblik