Kritik af politiets håndtering af psykisk syge

I marts blev en psykisk syg ekssoldat fra Lolland skuddræbt af politiet, da han skulle tvangsindlægges. Men politiet bør altid medbringe en læge eller psykolog, når det gælder psykisk syge. Det mener SF, der i dag kaldte justitsministeren i samråd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kisse og Bent Bødker mistede i marts deres søn, da han blev skuddræbt af politiet. I dag står de tilbage med spørgsmålet om, hvorfor der ingen psykolog var med, da politiet dukkede op for at hente ham.

- De bør aldrig tage ud til en psykisk syg alene. Der bør da være en læge eller en psykolog med, lyder det fra Kisse Bødker, der længe havde forsøgt at gøre myndighederne opmærksom på sin søns psykiske problemer efter hans oplevelser i krig.

I dag fik familien opbakning. SF kaldte justitsministeren i samråd for at se på politiets håndtering af sindslidende.

- Hver gang politiet rykker ud til sindslidende, så bør de have sundhedsfagligt personale med, forklarer Özlem Sara Cekic (SF).

Netop tilstedeværelsen af sundhedsfagligt personale tror Kisse og Bent Bødker kunne have gjort en forskel for deres søn.

- Det vil da helt sikker være positivt, hvis de kan gøre tingene anderledes. Men jeg tvivler nu efterhånden på politiets evner, fortæller Bent Bødker.

At sundhedsfagligt personale altid kan være tilstede er heller ikke realistisk, lød svaret i dag fra justitsministeren. Han pegede dog på, at en ny PSP-ordning netop er trådt i kraft. Den skal fremover sikre bedre kontakt mellem psykiatri, socialmyndigheder og politi.

- Så vil vi kunne se på den konkrete person og finde ud af, hvad han eller hun har brug for, forklarer Brian Mikkelsen (C).

Men PSP-ordningen er langt fra nok, mener SF. Politiet er heller ikke gode nok til at håndtere psykisk syge.

- PSP-ordningen er et godt tiltag, men det er slet ikke nok, når politiet ikke er uddannet nok i, hvordan de skal håndtere sindslidende. Vi må indse, at der er et problem, fortæller Özlem Sara Cekic (SF).

Hos Kisse og Bent Bødker er der der heller ikke meget tiltro tilbage.

- Min tillid til politiet er helt væk, lyder det fra Bent Bødker, og Kisse Bødker er enig:

- Jeg vil i hvert fald ikke anbefale nogen at ringe til politiet, som det ser ud i dag, lyder hendes konklusion.


Nyhedsoverblik