Kritik af politiets adfærd

Politiet får røffel af ombudsmanden, fordi tre berusere blev sat i detentionen på ubemandet politistation. Dermed kunne ingen holde øje med dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kunne være gået rigtig galt, da politiet en tidlig morgen i november i fjor låste tre berusere inde i hver sit rum i detentionen på politistationen i Vordingborg.

Politistationen er nemlig ubemandet om natten, og der var derfor i to timer ingen, der kunne føre tilsyn med, om de tre havde det godt, før dagens første vagthavende kom kl. syv.

Det høster politiet ikke ros for hos Folketingets ombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen. Han kalder det "stærkt beklageligt", og det samme gør vicepolitidirektøren for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De tre skulle være fremstillet for den vagthavende, inden de blev sat i detentionen, og den vagthavende skulle have ført tilsyn med dem. Det skete ikke, fordi der ikke var nogen vagthavende på politistationen. Desuden blev den obligatoriske detentionsrapport ikke udfyldt.

Det burde ikke være gået så galt. I hvert fald ikke, hvis politiet den 4. november 2006 havde fulgt de gældende regler for detentionsanbringelser.

De foreskriver bl. a., at når politistationen i Vordingborg er lukket, skal anholdte, der skal i detentionen, som hovedregel køres til Næstved. Hvis det af praktiske grunde ikke kan lade sig gøre, så cellerne i Vordingborg må tages i brug, skal der møde en vagthavende på politistationen.

Det er nu indskærpet over for de betjente, der sidder med ansvaret som vagthavende, og det er ombudsmanden tilfreds med.

Kritikken fremgår af en rapport om en inspektion af detentionen, som ombudsmanden foretog i februar. Her får politiet også påtale for sjusket papirarbejde.

 


Nyhedsoverblik