Korsør står foran grønt brint-eventyr

Det er planen, at internationale firmaer skal etablere sig i Korsør. Foto: TV ØST

Politikerne i Slagelse Kommune skal mandag drøfte perspektiverne i projektet Energipark Korsør. Der er blandt andet planer et nyt halmfyret varmeværk, og at trafikselskabet Movia skal køre med brintdrevne busser.

Perspektiverne er store i Energipark Korsør, som politikerne i Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget skal drøfte og sætte gang i på mandag. Planerne er, at halm og brint skal sikre Korsør-borgerne 100 procent grøn og meget billig fjernvarme.

Samtidig skal Slagelse Kommune og Region Sjælland være EU's brohoved til Skandinavien indenfor grøn brintudvikling. Samtidig er det meningen, at Slagelse Kommunes forsyningsselskab SK Forsyning skal have opfyldt deres ønske om et nyt halmfyret varmeværk, og trafikselskabet Movia kan blive det første selskab, der kører med brintdrevne busser.

Det er meningen, at internationale virksomheder skal investere og etablere brintproduktionen. Formanden for Plan- og Miljøudvalget, Villum Christensen fra Liberal Alliance, er begejstret for projektet, det samme er næstformanden Knud Vincents fra Venstre, skriver Sjællandske. Dermed er energiprojektet sikret politisk medvind. 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App