Korsør byder Søfartsstyrelsen velkommen

Korsør har været klemt på arbejdspladser flere gange. Byen har kæmpet hårdt især for flådestationen, der flere gange har været nævnt som lukningstruet, når politikerne har skullet finde besparelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I går fik borgerne noget at smile af. Søfartsstyrelsen rykker til byen og med følger 190 statslige arbejdspladser.

 

Søfartsstyrelsen flytter inden udgangen af 2017 alle sine medarbejdere til Korsør. Det står klart, efter regeringen i går fremlagde planen, der skal give provinserne et løft. Borgerne i den gamle havneby glæder sig og håber, det kan medføre flere arbejdspladser til de lokale og skabe mere liv i bybilledet.

- det er da dejligt, at det flytter arbejdspladser til det såkaldte Udkantsfanmark. Point til Regeringen. Dem har de ellers ikke fået mange af, siger Benjamin Eriksen, der er bosat i Korsør.

Men det var også tiltrængt efter nogle hårde år.

- Vi har stor ledighed i Korsør, og vi savner arbejdspladser efter færgeoverfarten lukkede i 1997. Vi har mistet rigtig mange arbejdspladser. Løbende er vi blevet tildelt nogle statslige arbejdspladser blandt andet Skat, men nu rykker de igen. Så det er meget tiltrængt. Det fortæller Michael Gram, der er bosat i Korsør og er 1. viceborgmester i Slagelse Kommune. 

 

Det er endnu ikke fastlagt, hvor Søfartsstyrelsen skal have til huse i Korsør. To muligheder er oppe at vende. Det gamle Korsør Sygehus, der ligger centralt i Korsør by eller Skat-bygningen i Storbælts Erhvervspark, der ligger tæt på station og motorvej. 


Nyhedsoverblik