Konfirmander drikker

Det er konfirmationstid og mange unge mennesker træder for øjeblikket ind i de voksnes rækker. For mange betyder det også, at de for første gang begynder at drikke alkohol - og blive fulde.

Til Frederik Hansens konfirmationsfest i lørdags fik han og vennerne lov at drikke for første gang. Han fik omkring 10 genstande.

- Hvor påvirket blev du? Jeg blev lidt svimmel og blev mere fjollet, men det var ikke sådan, at jeg brækkede mig eller noget, siger Frederik Hansen, 14-årig konfirmand fra Nykøbing Falster.

Se interviews med unge konfirmander herunder:
[video:flv:090512_ungedruk.flv]

Undersøgeser viser, at 73% var mellem 13 og 15 år første gang de var fulde og 16% var under 13 år, da de var fulde første gang. 

Der er dog også en del af konfirmanderne, der ikke må drikke endnu.

- Hvordan har du det med, at du ikke må drikke? Det er lidt uretfærdigt, men sådan er det, siger Rasmus Birk Rasmussen, 14-årig konfirmand fra Nykøbing Falster.

TV2 ØST har spurgt Anett Wiingaard fra foreningen Gode Alkoldninger. Se hendes råd herunder:
[video:flv:090512_ungedrukint.flv]

Frederik har talt med sine forældre om alkohol og til konfirmationen havde de også lavet nogle regler.

- Jeg skulle bare sige til, når jeg tog en mere, så var det i orden. De synes, det er bedre, jeg drikker derhjemme i stedet for ude i byen, siger Frederik Hansen.

Rasmus Birk Rasmussen har også været igenem reglerne med sine forældre.

- Hvornår siger dine forældre du må drikke? De siger først, når jeg er 16 år, men det holder nok ikke. Hvorfor? Det er nok lidt sjovt, det lyder i hvert fald sådan, siger Rasmus Birk Rasmussen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App