Kommuner venter på møde med Claus Hjort

Der burde være forhandlinger igang mellem kommunerne og regeringen om de kommende års økonomi, men det er der ikke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Forhandlingerne mellem kommunerne og regeringen om de kommende års økonomi skulle for længst have været i gang. Men de er tilsyneladende stadig strandet.

I hvert fald har Kommunernes Landsforening stadig ikke fået en invitation til et møde hos finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

- Jeg venter. Vi kommer meget gerne til drøftelser, og vi vil gerne lave en aftale, men nu må vi se, siger formanden for Kommunernes Landsforening, Jan Trøjborg (S).

Ifølge Berlingske Tidende nægter Claus Hjort Frederiksen at forhandle økonomi for de kommende tre år, før kommunerne klart og utvetydigt tager hele ansvaret for et overforbrug på fem milliarder kroner i 2009 og kommer med en detaljeret plan for, hvordan de vil rette op på økonomien.

- Kommunerne har passeret grænsen for sandheden, og jeg vil ikke begynde på forhandlingerne, før der er gjort rent bord for fortidens forsømmelser. Kommunerne er nødt til påtage sig ansvaret for overskridelserne i 2009. Og politisk er de nødt til at sige krystalklart, at de selv vil bringe forholdene i orden, siger Claus Hjort Frederiksen til avisen.

Til det siger Jan Trøjborg:

- Det forstår jeg ikke, men det vil jeg gerne drøfte med finansministeren, hvis han inviterer til et møde.

Jan Trøjborg understreger, at de penge, kommunerne brugte for meget sidste år, var kommunernes egne.

- Kommunerne har hver især finansieret hver eneste krone. De beder ikke om en bøjet femogtyveøre til det. Det er også derfor, det er nødvendigt at spare i så mange kommuner nu, siger Jan Trøjborg.

I weekenden sendte Kommunernes Landsforening et brev til finansministeren, hvor de forklarer, hvorfor de brugte så mange flere penge end planlagt sidste år. En stor del af forklaringen skal blandt andet findes i, at udsatte børn og handicappede har været langt dyrere, end kommunerne havde regnet med.

- Det er regeringen, der bestemmer. Den definerer rammen. Vi kommer gerne til et møde og fortæller også gerne lidt om virkeligheden ude i kommunerne, og vi bidrager også gerne til at tage vores del af ansvaret for dansk økonomi, siger Jan Trøjborg.

/ritzau/

 


Nyhedsoverblik