Kommuner fejler ofte i handicapsager

Kommunerne taber i de fleste tilfælde ankesager, hvor handicappede i første omgang er blevet nægtet hjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et stigende antal handicappede oplever, at de ikke kan få den hjælp, de har krav på, og derfor vælger flere at køre ankesager mod kommunerne.

Og i langt de fleste tilfælde får den handicappede ret. Det skriver Kristeligt Dagblad.

I 2011 måtte Dansk Handicap Forbund anke 112 sager for dets medlemmer, og den handicappede endte med at få helt eller delvist medhold i fire ud af fem sager.

Året inden faldt 77 procent af i alt 99 sager ud til den handicappedes fordel, og næsten identiske tal gør sig gældende for Scleroseforeningen.

De mange sager, hvor den handicappede får ret, er et udtryk for, at kommunerne sjusker med sagsbehandlingerne, mener landsformand Susanne Olsen fra Dansk Handicap Forbund.

- Kommunerne forsøger i stigende grad at spise vores medlemmer af med en form for minimumhjælp i stedet for kompensation. Men når vi kigger sagsbehandlingerne igennem, er der fejl i dem, siger hun til Kristeligt Dagblad.

Hun peger på, at kommunerne under sagsbehandlingen for eksempel har udeladt vigtige lægepapirer, som har været relevante for sagen.

Også i Spastikerforeningen kender man tendensen. Her har efterspørgslen på hjælp betydet, at man i dag har to socialrådgivere ansat, hvor der tidligere kun var en.

Samtidig har foreningen etableret en bisidderordning, så medlemmerne kan "låne et par ekstra ører", når de skal mødes med kommunen.

Formanden for social- og sundhedsudvalget i Kommunernes Landsforening, Anny Vinter (V), erkender, at der kan ske fejl, men at det er et vilkår, når mennesker og ikke maskiner behandler sager.

/ritzau/


Nyhedsoverblik