Kommune forbyder Sankt Hans bål

Slagelse Kommune forbyder nu Sankt Hans bål flere steder i Korsør, fordi folk bruger bålene som losseplads og udgifterne til oprydning er steget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

'Der må ikke laves sankthansbål på arealet'.

Sådan står der på et af de skilte, som Slagelse Kommune i går satte op i Korsør ved Ceres-engen og Alhøjvænget.

Trætte af havemøbler på bålet

Årsagen er, at kommunen flere gange har oplevet, at folk smider havemøbler og trykimprægneret træ på bålet, hvilket ikke er tilladt. Bagefter ligger der så delvist afbrændte dele tilbage sammen med øldåser og andet affald fra festen.

Men forbuddet kommer ifølge byrådsmedlem af Slagelse Kommune, Jørn-Ole Didriksen, V, også efter, at der de sidste 5-6 år er blevet brugt et stigende beløb på at rydde op efter bålet. 

- Udgifterne til oprydning dagen efter er begyndt at nærme sig ekstreme højder, og det er vel ikke rimeligt, at borgerne skal betale for, at Slagelse Kommune gør rent efter Sankt Hans bål, siger Jørn-Ole Didriksen, der er medlem af Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget.

Borgere er utilfredse med forbud

Forbuddet har skabt en del røre blandt borgerne. Knud Rasmussen fra Korsør mener for eksempel, at forbuddet er mærkeligt, når det har været tilladt at lave bål på Ceres-engen og stranden ved Alhøjvænget i mange år.

- Hvorfor skal man indføre regler for sådan nogle småting, det anser jeg som regeltyranni, siger Knud Rasmussen.

Men fra kommunen lyder det, at de kan vente flere af slagsen. Vil man alligevel lave et bål, er der dog en løsning.

Ifølge Jørn-Ole Didriksen (V) skal man sende en meddelelse til kommunen om, at man vil lave et Sankt Hans bål. På den måde har kommunen en person at drage til ansvar, hvis der for eksempel ikke er blevet gjort ordenligt rent efter bålet. 


Nyhedsoverblik