Kom levende gennem bilferien

Drop de mange poser med slik og sodavand, når man kører i bil på ferie. Og husk at pakke bilen rigtigt. Her er gode råd inden man tager på bilferie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis man vil nå sikkert frem til sommerhuset, badestranden eller den europæiske storby, så er det med at tænke sig om inden man pakker tøj og familien ind i bilen og drøner afsted. Ellers kan det gå helt galt, advarer Rådet for Større Færdselssikkerhed, som har gode råd til en sikker bilferie:

Links: Bilferie i Europa

FDM's guide til bilferie i europa
Hvordan gør du bilen ferieklar, hvilke lande skal du bruge motorvejsmærker, huskeliste og 10 gode råd til bilferien.
Læs mere...

Trafikprognose over europas veje
Se hvordan trafikken kommer til at arte sig på europas store veje og undgå de største køer på vejen sydpå.
Læs mere...

FDM's trafikprognose (kun for FDM medlemmer)
Køprognoser, køkalender og andre trafikinformationer. Kun for medlemmer.
Læs mere...

Planlæg ruten
En samling links til ruteplanlæggere. Indeholder kort over hele verden.
Læs mere...

Underholdning til børnene
FDM har samlet en række forslag til, hvordan du kan underholde børnene på lange køreture, og dermed sikre roen på bagsædet.
Læs mere...

Pak bilen rigtigt:

Løse genstande i bilen kan være dødbringende. Hvis der ligger en løs colaflaske bag i bilen, og man støder ind i en anden bil, så kommer flasken farende mod baghovedet og vejer pludselig 30 gange mere. Så alle løse genstande skal placeres, så de ikke kan flyve gennem luften ved en kollision.

Remme holder på bagagen:

Hvis man kører i en stationcar, så er det vigtigt, at man spænder kufferterne fast med remme og sætter et gitter op mellem bagagerummet og kabinen, så tunge kufferter ikke ryger gennem gennem luften og rammer passagerne i bilen ved en ulykke.

Kør langsommere:

Det er fristende at drøne afsted, når bilen endelig er pakket. Forude venter ferie, og nu haster det med at nå frem til destinationen. Men når bilen er læsset med bagage og personer, så bremser den langsommere. Derfor bør man køre langsommere end normalt og holde større afstand til andre bilister.

Husk pauser:

Forskning viser, at efter otte timers uafbrudt kørsel er risikoen for en ulykke næsten fordoblet. Derfor er det vigtigt at lytte til sin krop. Hvis man gaber, øjenlågene bliver tunge eller man ikke kan huske, hvordan de sidste minutter er forløbet, så er det på høje tid med en pause.

Stop bilen, sov eller hvil dig i 10-20 minutter, gå en tur og få frisk luft og drik en kop kaffe og spis lidt sødt.

Spis sundt:

Men pas på med at spise for meget sødt, det sløver nemlig hjernen. Ganske vist kvikker man op et kort øjeblik, men for meget sukker gør også bilisterne trætte. Derfor lyder det fra Rådet for Større Færdselssikkerhed, at man bør spise sundt og drikke masser af vand på bilturen. Væk med slikposerne og forsyn jer istedet med frugt, grønt, en god madpakke, kaffe og masser af vand, lyder de gode råd.

En god gang blandet frugt er godt til at holde hjernen igang. Spis det og drop slik og sodavand, lyder de gode bilferie-råd.

Man kan læse mere hos Rådet for Større Færdselssikkerhed:

http://www.rfsf.dk/a8683e80

 

 


Nyhedsoverblik