Kødgrossist får kæmpebøde

Danmarks største kødgrossist, Slagelse Kødgros, får bøde på 60.000 kr. for at tø to ton kød op i læssehal og lave hakket kød af gamle bøffer

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Endnu en kødskandale vælter nu ned over Danmarks største kødforhandler, Slagelse Kødgros, der praler med at levere kød til alt fra kongehuset til alle landets Michelin-restauranter på nær en. Det skriver B.T. mandag.

Fødevarekontrollens Rejsehold har efter en kontrolaktion i sidste uge givet bøder på 60.000 kr. for dårlig hygiejne til den sjællandske kødgigant, der sælger kød for flere hundrede millioner kroner om året.

- Der var klare overtrædelser af reglerne, og det har klare konsekvenser, siger Jeanette Sondrup fra fødevarekontrollen.

Bøderne får Slagelse Kødgros for at lave hakket kød af flere uger gamle bøffer og for at tø knap to ton kød op i en varm læssehal, hvor inficeret vand kunne dryppe ned på kødet.

- Det er ret alvorligt. Der var stadig holdbarhed på oksekødet, men det var bare en uge for gammelt til at bruge til hakkekød. Vedkommende ved maskinen kendte ikke engang reglerne. Så det kunne være sket før. Samtidig fik virksomheden en bøde for at tø næsten to ton kød op i en læssehal. Kødet var dårligt emballeret, så det kunne blive inficeret af dryppende kondensvand, siger Jeannet Sondorp fra Fødevarekontrollens Rejsehold til B.T.

Inden de syv mand fra rejseholdet forlod fabrikken, blev de knap to en halv ton kød smidt i virksomhedens container. Sagen kommer oven i en stribe sager om Slagelse Kødgros, som B.T. har afdækket de seneste måneder.

Slagelse Kødgros mistænkes af Fødevarestyrelsen for i maj at have kostet to ældre mennesker livet og have gjort yderligere syv alvorligt syge, da virksomheden ikke varmede det bøf stroganoff-kød ordentligt, som blev leveret til 600 ældre på  Kødet, de solgte, viste sig at indeholde bakterien Listeria Monocytogenes, der kan være livsfarlig for folk, der er svækkede.

I august kunne B.T. skrive, at Slagelse Kødgros' datterselskab ECB i Københavns Kødby var blevet taget i at sælge 600 kg kød, der var for gammelt. Nu kommer der altså endnu en sag.

- Det er selvfølgelig stærkt beklageligt. Men jeg bliver nødt til at sige, det her kød ikke var for gammelt - det var kun for gammelt til at hakke. En regel, som vi ikke kendte. De to ton kød er nu kasseret og er derfor aldrig blevet spist. Og så er vi kede af, at vores branche hele tiden skal igennem sådanne sager, siger direktør Kim Thers fra Slagelse Kødgros til B.T.


Nyhedsoverblik