Knap så nemID

Foto: TV ØST

Kun 47 procent af danskerne har aktiveret den del af nemID, som giver adgang til det offentlige, f.eks. skat.dk eller borger.dk. I Udkantsdanmark er det tal kun hver tredje. I Ringsted arrangeres der nemID-kurser, og de er så populære, at der er venteliste.

Lær at bruge nemID

- Se nemid.nu

- Kontakt dit lokale bibliotek for at høre, om de afholder kurser i nemID.

Ellen Davidsen har netop påbegyndt et kursus i at anvende nemID.

- Jeg er fyldt 80 år, og jeg har aldrig arbejdet med det her. Det er utrolig svært og fatte. Det er for mig ligesom at lære kinesisk, siger Ellen Davidsen, Ringsted.

Hun er en blandt mange. For over halvdelen af danskerne har ikke aktiveret den særlig del af nemID, OCES, der giver adgang til f.eks. ens skatteoplysninger og borger.dk. Værst ser det ud i dele af Udkantsdanmark, f.eks. på Lolland og Falster, hvor kun hver tredje er med på den digitale motorvej. Derfor udbyder AOF og Ringsted Bibliotek, som mange andre biblioteker kurser, i nemID og borger.dk.

- Vi lærer dem at bestille nemID. Vi lærer dem at bruge det første gang, som er lidt specielt. Og så lærer vi dem at bruge det i al fremtid, og det er meget enkelt, fortæller Steen Mortensen, underviser, AOF Ringsted.

02:10 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App