Klimakonference for de unge

Klimakonferencen er allerede i gang i Haslev. Unge fra Sjælland og Lolland møder gymnasieelever fra resten af verden og deres mål er, at påvirke magtfulde politikkere til den store klimakonference.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Haslev Udvidede Højskole mødes repræsentanter fra otte gymnasier fra Sjælland og Lolland med den øvrige verden

for at arbejde med klimaspørgsmål.

- Vi arbejder blandt andet med hvilke metoder vi synes kunne være en god idé for at indføre vedvarende energi i den danske og globale miljø udvikling. Det er ret sjovt, siger Niels Jacobsen fra Kalundborg Gymnasium & HF.

Deltagerne kommer fra skoler i blandt andet Tyskland, Lithauen, Rumænien, Italien og Grønland.  På Grønland oplever de tit at isbjørnene ændrer adfærd når isen smelter.

- Isbjørnene er begyndt at søge tilflugt til byerne, og det plejer de normalt ikke at gøre. Og vi tror, at en af grundene er, at isen smelter, fordi de plejer normalt at jage på isen, siger Ulloriag K. Knudsen fra HTX i Sisimiut.

Gymnasieeleverne fra USA har arbejdet med klimaet gennem et halvt års tid i skolen.

- Vi har brugt over 140 timer på research. Vi tog til Washington og talte med Kongressen og vore senatorer, siger Dylan Lucas fra Bow High School i New Hamshire i USA.

De 160 elever der er samlet skal finde løsninger på klima-problematikken

- I min gruppe arbejder vi meget med trafik og transport, og hvad kan vi gøre for at bilerne bliver mere miljørigtige, siger Ditte Marie Jensen fra Stenhus Gymnasium & HF i Holbæk.

- Det er tit de små ting der også kan gøre en kæmpestor forskel. Der tror jeg, at unge mennesker tænker mere i lette baner, siger Sara Andersen fra Kalundborg Gymnasium & HF.

- Jeg håber på, at rigere lande vil stå frem og sige, at det her er en del af vores ansvar, og det ikke kun skal lægges over på andres skuldre, siger Peter Pudselykke fra Stenhus Gymnasium & HF i Holbæk.

Erik Bondo er som byrådspolitikker med ved den store Klimakonferencen i København til december, og han vil dele en brochure ud med de unge anbefalinger og også søge om taletid.

- Så vil jeg i det forum, der handler om local government, søge at få et minuts taletid, så jeg kan fremlægge de syv punkter fra konferencen her, siger Erik Bondo (Soc. Dem.) fra Faxe Kommune. 

 

 

 


Nyhedsoverblik