Klar kritik af efterskole for drukneulykke

Foto: TV ØST

Havarirapport: Risikoen ved at sejle dragebåde blev ikke taget alvorlig.

Der rettes nu en massiv kritik mod hele sikkerhedskulturen på Lundby Efterskole i kølvandet på ulykken på Præstø Fjord.

- Foran alle andre faktorer, der ligger til grund for ulykken, har der på Lundby Efterskole været en manglende erkendelse af risici og identificering af faremomenter, der var forbundet med dragebådssejlads, fremgår det i havarirapporten, der nu er offentliggjort.

Der var slet ikke et system til stede på skolen, som kunne sikre, at man efterlevede ansvarlige retningslinjer for brugen af dragebådene, skriver Den Maritime Havarikommission.

- En fælles forståelse af sikkerhed og kendskab til regler og retningslinjer for brugen af dragebåde ville have gjort det muligt for alle på skolen at forholde sig nøgternt og kritisk til dragebådssejlads og gøre indsigelse mod dragebådssejlads, hvis dette var modstridende med regler eller var forbundet med åbenlys risiko, fremgår det videre af rapporten.

Det var i februar, at dragebåden kæntrede i Præstø Fjord og de 13 elever og 2 lærere røg i det kun to grader varme vand.

Skolens ledelse har indtil nu henvist til, at ulykken skete, fordi efterskolens retningslinjer ikke blev efterlevet. Båden var simpelthen for langt fra land.

Forstander Truels Truelsen har samtidig kritiseret et udkast til rapport for at være fejlbehæftet og for at jage ham som person.

Forældrene til de berørte elever har hyret advokatfirmaet Lind & Cadovius til at føre erstatningssagen.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App