Kirkeklokker klinger for klimaet (Video)

Sædvanligvis kalder kirkeklokkerne til Gudstjeneste. Men i eftermiddags ringede mange kirkeklokker over hele Danmark for mindre CO2-forurening. Mens klima-klokkerne bimler raser debatten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ved en almindelig søndagsgudstjeneste slås omkring 100 slag. Men i Haslev Kirke blev det i dagens anledning til 350 slag. Der blev nemlig slået i en bestemt sags tjeneste.

- Vi slår 350 gange i dag, fordi det har noget at gøre med vores klima. Det er ikke bare i Haslev Kirke, at vi gør det. Der er opfordret til, at man gør det i hele landet og i hele verden. Det gør vi som en opbakning til de politikere, der sidder og skal forhandle omkring vores klodes fremtid, siger Karen Stubkjær, Sognepræst, Haslev Kirke.

[video:video_mangler:091213_klimaklokker.flv]

Det er de Danske Kirkers Råd, der er kommet på ideen om klimaklokkeringning. Men ikke alle vil slå for bestemte budskaber. Lige rundt om hjørnet fra Haslev er Faxe og Roholte sogne. Her har menighedsrådene, til trods for biskoppens anbefaling, valgt ikke at ringe flere gange med klokkerne end normalt. 

- Vi har valgt at holde skæg for sig og snot for sig. Vi synes, at klimatopmødet er et politisk topmøde, hvor verdens ledere mødes for at lave en politisk aftale. Kirkeklokkerne her i byen ringer ikke for politiske formål, uanset hvor sympatisk det så end er, siger Morten Vive, Formand for menighedsrådet, Faxe

Men den kritik mener Karen Stubkjær er helt forfejlet.

- Jeg kan slet ikke se, hvorfor man skal kritisere det her. Det er så flot en symbolsk handling. Den svarer til alt det andet vi har fingre i som kirke, når vi sørger for de fattige og sørger for hinanden. Det her er en del af det engagement, man har som kirke, siger Karen Stubkjær, Sognepræst, Haslev Kirke.

Grunden til at man slår de 350 slag er, at 350 partikler per million ses som smertegrænsen for CO2 i atmosfæren.

I følge Kristelig Dagblad er det kun hver fjerde af kirkerne i landet, der fulgte opfordringen. Men Karen Stubkjær håber alligevel, at slagene får gennemslagskraft.

- Det har jo ikke noget med partipolitik at gøre. Om man stemmer Venstre eller SF er lige meget. Vi håber forhåbentlig alle sammen, at vores klode har en god fremtid, siger Karen Stubkjær.


Nyhedsoverblik