Kendt likørproducent og kongelig ven er død

Peter Heering, der var en af regentparrets gode venner og tidligere bosat i Næstved, er død i en alder af 80 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den tidligere likørproducent og direktør Peter Heering er død i en alder af 80 år, skriver Sjællandske. Peter Frederik Suhm Heering, der tidligere var bosat i Næstved, var en nær ven af dronning Margrethe og prins Henrik og femte generation af likørdynastiet Peter F. Heering.

Han fik en omfattende handelsuddannelse i Danmark, Tyskland, Storbritannien, Spanien, USA og Canada, inden han i 1960 blev prokurist i sin tipoldefars livsværk, som han i 1969 blev medindehaver og fra 1979 eneindehaver af.

Det er næsten 200 år siden, at afdødes tipoldefar, urtekræmmersvenden, der også hed Peter F. Heering, etablerede sig med likør-fabrikation og eksport i København.

Far så skriften på væggen

Kirsebærlikøren, også kaldet Cherry Heering, blev efterhånden Danmarks mest kendte, internationale drik. Likørdynastiet holdt i fem generationer, indtil Peter Heering som direktør måtte træffe den tunge beslutning at afhænde familiefirmaet til Danisco i 1990.

Siden solgte Danisco forretningen videre til svenske Spritcentralen. Tiderne var ikke længere til store familieejede virksomheder i vin- og spiritusbranchen. Men det var et solvent firma, Heering solgte til Danisco, og han fortrød aldrig.

- Jeg ville ikke have undværet nedturen, selv om det var en hård tid. Min kone og jeg prøvede efter bedste evne at få børnene til at forstå, hvad der foregik, uden dog at holde dem vågne om natten.

- Det, vi måtte igennem, skabte et fantastisk familiesammenhold, har Peter Heering sagt i et interview med Berlingske.

- Som min far sagde til mig kort før sin død i 1987: Hvis du ikke længere synes, det er sjovt og fornuftigt, vil jeg ikke rotere i min grav, hvis du sælger. Min far så skriften på væggen. Han var et realistisk menneske, fortalte Peter Heering.

Balletskole i Næstved

Han var engageret i et væld af projekter, blandt mange tillidshverv har han været formand for Danes Worldwide, ligesom han har spillet en betydelig rolle for Øregaard Museum i Hellerup.

Peter Heering var siden 1962 gift med Susanne Heering, der var stifter, leder og indehaver af Susanne Heerings Balletskole i Næstved fra 1980-2012.

Udover hustruen efterlader Peter Heering sig fire børn.


Nyhedsoverblik