Kamp mod friture koster dyrt

Da Dalmosehallen ville have en sundere profil i cafeteriet, gav det en usund økonomi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er to studerende fra Ankerhus Seminarium, som har hjulpet Dalmosehallens cafeteria med at satse på kildevand og sunde sandwich. Det har de gjort i Projekt 'Sund mad i sunde haller'. Også fem andre haller i Slagelse kommune har været med i projektet. Alle steder har man stillet frugtskåle frem. Men i Dalmosehallen er man gået skridtet videre og har smidt frituregryde, slush ice-maskine og slikreol ud.

- Vores omsætning er faldet 200.000, og det skyldes i høj grad det nye sunde cafeteria, siger halinspektør Niels O. Pedersen, Dalmosehallen.

Problemet med den sunde mad er nemlig, at folk ikke vil købe den.

- Folk forbinder jo et cafeteria med pomfritter og sodavand. Det kræver en holdningsændring hos brugerne, hvis det her skal kunne lykkes, siger Mette Steiner, studerende på Ankerhus Seminarium.

Sammen med studieveninden Heidi Jakobsen har de sammen været i praktik hos Slagelse kommune og arbejdet for sundere mad i cafeterierne. Det blev en hård opgave.

- Der er rigtig lang vej igen. Selv i Dalmosehallen hvor frituren er væk. Der er jo stadig chokoladebarer og sodavand, siger Heidi Jakobsen, studerende på Ankerhus Seminarium.

Trods den dårlige økonomi anskaffer Dalmosehallen sig ikke en frituregryde lige foreløbig.

- Skal man gennemføre det, skal man også gøre det helt. Så frituren kommer ikke ind, imens jeg er her på stedet, siger halinspektør Niels O. Pedersen.

Og pigerne er da også stolte af deres resultater.

- Vi er kommet ind i bevidstheden hos halinspektører og cafeteriaforpagtere, og de er blevet mere bevidste om deres rolle, siger Heidi Jakobsen.


Nyhedsoverblik