Kalundborg Kommune undersøger 31 bygninger for PCB

Kommunen har identificeret 31 kommunale bygninger, der kan være forurenet med PCB. Det er blandt andet skoler og daginstitutioner. Derfor sætter de nu en undersøgelse i gang på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 I alt skal 31 bygninger undersøges for PCB. Det er blandt andet skoler, ældreboliger og daginstitutioner, der skal tjekkes for PCB. Det skriver Nordvestnyt.

Børnehuset Engen, Rørby Børnehave og Raklev Skole, er blot tre af de i alt 31 kommunale institutioner, der skal undersøges for PCB. Du kan se den fulde liste i Nordvestnyt. 

Undersøgelserne forgår på den måde, at der taegs materialeprøver fra bygningerne i løbet af oktober og november. Hvis disse prøver viser, at der er PCB i materialerne, skal der fortages yderligere undersøgelser. Dette sker ved at lave luftmålinger af luften indefor. Det er først i efteråret 2016, at kommunalbestyrelsen vil skride til handling, hvis alle målinger viser indhold af PCB.

- kalundborg kommune ønsker ikke at have bygninger, hvor brugere risikerer deres sundhed. Kommunen er meget opmærksom på udfordringerne med PCB, siger direktør i Kalundborg Kommune, Michael van der Linden til Nordvestnyt.

Kalundborg Kommune vedtog i maj 2013 en handleplan for håndteringen af risikoen for PCB-forurenet byggeri.

Sundhedsskadeligt  

PCB er et kemikalie og blev udviklet i 1920'erne. Det er blandt andet blevet anvendt i fugeprodukter og termoruder i perioden 1950-1977. PCB er miljø- og sundhedsskadeligt, og derfor kan kængerevarende ophold i PCB-forurenede rum skade helbredet. I Værste fald kan det være kræftfremkaldende. 

Ministeriet for BY, Bolig og Landdistrikter vurderer dog, at det kun er en lille andel af byggeriet i perioden fra 1950-1977, der indeholder så meget PCB, at der er behov for at renovere.

Det skriver Nordvestnyt.


Nyhedsoverblik