Intet problem at være tandlæge uden autorisation

Davood Badihi, den ansvarlige tandlæge hos City Tand, får med stor sandsynlighed frataget sin autorisation, men det er ikke ensbetydende med, at han eller andre tandlæger uden autorisation ikke kan behandle patienter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En retssag skal snart afgøre, om tandlægen fra City Tand, Davood Badihi, skal have frataget sin autorisation. Men selvom det ender med en fratagelse, er det ikke sikkert, at det er sidste gang, at han har boret i danske tænder. Han kan stadig praktisere, så længe en anden tandlæge tør tage ansvaret for hans arbejde. En autoriseret tandlæge kan nemlig i princippet ansætte hvem som helst som medhjælper i sin klinik.

- Tandlægen kan i princippet ansætte sin kone eller sin rengøringsdame, fortæller kontorchef Anne Mette Dons fra Sundhedsstyrelsen.

Det er ikke noget, der falder i god jord hos Preben Rudiengaard (V), der er næstformand for Folketingets Sundhedsudvalg.

- Patienterne må ikke være i tvivl om, hvorvidt en tandlæge har en autorisation eller ej, og de skal kunne være sikre på, at kvaliteten er i orden, siger han.

Sundhedsstyrelsen arbejder i øjeblikket på en række anbefalinger for, hvad medhjælpere hos tandlæger må, og hvad de ikke må. Indtil lovgivningen på området bliver ændret, er det dog op til patienterne selv at holde øje med, hvem tandlægen bruger som hjælper. Sundhedsstyrelsen fører nemlig ikke tilsyn med medhjælperne.

- Medhjælperne har jo ingen autorisation, så de falder udenfor vores område, slutter Anne Mette Dons.

 

 


Nyhedsoverblik