Ingen straf til dræberhunde

Kamphundeejere behøver ikke aflive deres hunde, selv om hunden har slået andre hunde ihjel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det tog kun et splitsekundt for kamphunden at brække nakken på Linette Anderens hund Eddy.

- Han nåede kun lige at sniffe og så vendte den hovedet. Blodet fossede jo ud alle steder, og der lå en enorm blodpøl, siger Linette Anderens fra Korsør.

Både Linette Andersens hund og kollegaens kamphund var i snor. Hun spurgte om hendes hund måtte hilse på kollegaens hund, og fik ja. Linette Andersens hund nåede dårligt at lugte til kamphunden før den var fik brækket nakken.

Ejeren af kamphunden lovede efter episoden at aflive sin hund. Men da han ringede og tjekkede med politiet, fik han at vide, at det behøvede han ikke. Ifølge politiet er det Linette Andersens eget ansvar, fordi hun selv gik hen til kamphunden.

- Hvis der sker noget med ens hund i sådan en situation, så har de udvist en form for accept af risiko, siger , vicepolitikommissær, Arne Holdensen,  fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.
Linette Andersens gik selv til politiet fordi var frustreret over, at der ikke er nogen konsekvens for hverken kamphunden eller dens ejer.

- Så spurgte jeg,  hvad der ville ske hvis den angreb et menneske. Han  sagde at når den er i snor så er den under ejerens kontrol. Så med mindre ejeren forsætteligt pudser hunden på dig, så er der ikke noget at gøre.
I forhold til forsikring, er det almindelig praksis, at den hundeejer, hvis hund der gør skade, skal betale erstatning.


Nyhedsoverblik