Ingen mobildækning kunne have kostet liv

En 55-kvinde kunne ikke ringe efter hjælp, da hun fik en hjerneblødning. Der var ingen dækning hos manden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvad der skulle have været en fredsommelig løbetur, endte i stedet som et kapløb med tiden på liv og død, da 55-årige Jeanie Nielsen fra Hvidovre 11. juli klokken 8 om morgenen faldt om på diget ved Skaverup-Næs nær Vordingborg.
 
Det skriver Sjællandske.
 
Fem-seks gange forsøgte hun at ringe til sin mand, Keld Blom Nielsen, der sad hjemme i det nærliggende sommerhus på Stenvendervej. På grund af manglende mobildækning anede han ikke, at hans kone havde fået en hjernehindeblødning og var i yderste livsfare.
 
- Den sidste gang, min kone ringer, lader hun linjen stå åben og fortæller, hvad der sker: At hun er faldet om, og at hun forsøger at kravle hen til det nærmeste sommerhus. Der er nok cirka 500 meter. Hun falder om på trappen, men har inden da fået banket det ægtepar op, der bor i huset, fortæller Keld Blom Nielsen.
 
Ægteparret transporterer Jeanie Nielsen hjem til sommerhuset. Keld Blom Nielsen løber ud på vejen for at ringe 112, mens ægteparret og et vennepar, der kan udvidet førstehjælp, tilser Jeanie Nielsen inde i huset.
 
- Havde jeg ikke kunnet løbe fra hende op ad vejen for at få dækning, var det gået helt galt, siger Keld Blom Nielsen, der en halv time efter tager imod ambulancen - den kommer fra Nakskov. Bevidstløs bliver Jeanie Nielsen kørt til Næstved Sygehus, hvor hun bliver undersøgt og stabiliseret, inden hun bliver ekspresoverført til Rigshospitalet. Her ankommer hun klokken 10.30.
 
- Det tog 29 minutter fra Næstved til København med ambulance. De kunne ikke have gjort det hurtigere med helikopter, siger Keld Blom Nielsen.
 
I dag, fem uger efter, har Jeanie Nielsen det efter omstændighederne godt. Hun er oppegående men ekstremt træt. Hun har dræn fra hjernehinden ned i bughulen og skal, når kroppen er klar, have indopereret en mekanisk ventil til at justere trykket.
 
- Vores første tanke var at sælge sommerhuset. Men når vi har haft det i så mange år, er det ikke lige til, siger Keld Blom Nielsen, der har fået et tilbud på at få lagt en fastnettelefon ind.
 
- Det lød på knap 20.000 kroner. Det er der jo ingen mennesker, der vil betale, og da slet ikke, når al udvikling går i den modsatte retning, siger han og fortsætter:
 
- Vi har haft sommerhus i området siden 1980, og i hele perioden har der været dårlig dækning. I stedet for at lægge det ud til grundejerne mener jeg, at det skal gøres til kommunernes ansvar at den digitale infrastruktur er i orden. Det gælder ikke bare i Skaverup men alle steder i yderområderne, hvor der ikke er dækning.
 


Nyhedsoverblik