Ingen lønfest for læger i det offentlige

Den store rift om speciallæger får ikke lønposen til at svulme hos de offentligt ansatte læger, viser analyse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Læger, der for alvor vil score kassen, skal skifte til privathospitalerne. Her kan de regne med en fordobling eller måske ligefrem en tredobling af lønnen, hvis de kan etablere et helt nyt speciale på et privathospital. Men bliver lægerne i det offentlige, er der ikke udsigt til lønfest, skriver Dagens Medicin.

I det forgangne år lå lønstigningerne på tre til fire procent for langt de fleste. Og eksperter vurderer, at lægerne på de offentlige sygehuse i 2008 og 2009 "kun" kan forvente en gennemsnitlig lønfremgang på omkring fire procent.

En del af fremgangen vil oven i købet skyldes enkeltstående lønforhøjelser til særlige medarbejdere. Når reguleringerne ikke bliver højere, så er det, fordi de offentlige arbejdsgivere har opgivet at konkurrere med privathospitalerne ved at matche deres lønninger. Den kamp vil de alligevel tabe.

- De offentlige sygehuse får ikke tilført yderligere arbejdskraft ved at uddele højere lønninger. Det betyder ingenting, og så er der ingen grund til at give efter for presset, siger en ekspert til Dagens Medicin.

Eksperten har ikke lyst til at stå frem med navn, fordi lønspørgsmålet er meget følsomt i en situation, hvor arbejdsmarkedet for sundhedspersonale er overophedet.


Nyhedsoverblik