Ingen hjælp til havne efter stormflod

Stormen Bodil var hård ved Mullerup Havn, men der venter ingen hjælp til lystbådehavnene. Sådan lyder det fra ministeren efter en ny stormflodsaftale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Torsdag fremlagde Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen en stormflodsaftale. En aftale som Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID) er meget utilfreds med.

- Det er dybt skuffende, at havnene er udeladt fra stormflodsaftalen. Konsekvensen er, at nogle få havne nu sidder tilbage med millionregninger, alene fordi Folketinget på et urimeligt grundlag har frataget dem retten til at søge erstatning, siger Jesper Højenvang, der er direktør i FLID i en pressemeddelelse.

En række sjællandske lystbådehavne fik ødelagt havneanlæg for omkring 28 millioner kroner, da Bodil hærgede landet i begyndelsen af december sidste år. Blandt andre Mullerup Havn Syd for Reersø fik skader for flere millioner kroner.

Arbejdspladser på spil

FLID vil fortsætte kampen, så havnene kan få adgang til at søge erstatning.

- Regeringen lukker øjnene for, at lytbådehavne er lokale attraktioner, der skaber arbejdspladser og lokal omsætning. Havnene tiltrækker turister i tusindtal. Erhvervs- og Vækstministeren har for kort tid siden lanceret en plan for udvikling af turismen i Danmark, hvor kystturismen var fremhævet som et vigtigt aktiv. Som jeg ser det, er der en gabende kløft mellem regeringens visioner og den reelle politik, siger Jesper Højenvang.

Ifølge FLID betyder aftalen, at forsikringspræmien til stormflodsskader stiger fra 30 til 40 kroner årligt. Foreningens beregninger viser, at lystbådehavnene kunne være dækket ind, hvis præmien steg med 2,50 kroner ekstra.

Tidligere blev stormflodsskader dækket via stormflodsordningen, men den adgang blev frataget havnene med en lovændring, der trådte i kraft i 2012.

 

 

 


Nyhedsoverblik