Ingen hjælp til Bønnelykken

Foto: TV ØST

Nu kommer EU grøntsagsavlerne til undsætning efter sommerens VTEC-hysteri, der kostede millioner i tabt omsætning. Men bønnespirerproducenter får som de eneste ikke en bid af kagen, og den nyhed rammer hårdt hos virksomheden Bønnelykken i Ringsted.

 

Sommerens bakterie-hysteri kostede Bønnelykken A/S otte medarbejdere og en million kroner i tabt omsætning. Men bønnespirerproducenten fra Ringsted får ikke en krone af de 6,4 millioner som EU nu deler ud til de hårdest ramte grøntsagsavlere.

- Vi føler os rigtig uretfærdigt behandlet, vi føler os bare glemt, siger Bønnelykkens direktør, Ulla Essemand.

Fra fødevarerministeriet lyder forklaringen, at man først blev opmærksom på problemet med bønnespirer længe efter en hjælpeaftale til blandt andet agurke- og tomatavlere var kommet på plads. Ministeren lover nu at rejse sagen i EU efter valget, så bønnespireavlerne ikke bliver snydt. Formanden for regeringens fødevarerudvalg lover yderligere, at sløve EU-processer ikke skal koste Bønnelykken flere medarbejdere.

- De må i hvert fald vente 14 dage til valget er slut, men hvis det derefter trækker ud i EU, må vi se om vi ikke kan finde penge til dem her i Danmark, siger René Christensen (DF), der er formand for Udvalget for Fødevarer, landbrug og fiskeri.

Så måske alligevel Ulla Essemands bønner bliver hørt.

01:55 Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App