Dansk Kennel Klub efter vanrøgt: Vær opmærksom

I ugens sager om hundevanrøgt har ejerne drevet kennel. Hundenes forhold forarger Dansk Kennel Klub. De opfordrer nu hundekøbere til at være ekstra opmærksomme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I alt 112 hunde er i ugens løb blevet fjernet fra deres ejere efter at have været udsat for vanrøgt.

De to sager fra henholdsvis Næstved-området og Lolland har rystet dyrevenner, og hos Dansk Kennel Klub vækker de forargelse.

- Det er rigtig, rigtig trist, når mennesker svigter dyr, siger Lise Lotte Christensen, der er adfærdskonsulent hos Dansk Kennel Klub.

I tirsdags kunne vi på TV ØST fortælle, at 91 hunde var blevet fjernet fra en landejendom nordvest for Næstved. Hundene gik rundt i store mængder afføring, i hundenes pels sad der store klumper af afføring. Mange af dem havde øjen- og hudbetændelse, lopper og tandproblemer - og to af hundene måtte aflives - blandt andet en hvalp, som havde vanskeligt ved at gå på benene.

Kort tid efter dukkede en anden sag om vanrøgt af hunde op. Her fjernede Dyreværnet 21 gravhunde fra en gård på Lolland. Hundene skulle angiveligt have boet i en stald, været udsultede og tørstige. Nogle havde store smertefulde sår på kroppen.

Kennel Klub: Vi har ikke haft muligheden for at hjælpe

Hundeejerne fra begge sager drev efter sigende kennel. Den 69-årige kvindelige ejer af gravhundene på Lolland, var endda registreret som godkendt opdrætter hos Dansk Kennel Klub.

Men de mener ikke, at de kunne have gjort noget for at forhindre vanrøgten, da de ikke har haft mulighed for at opdage forholdene.

- Ejeren har haft besøg af os tidligere, og der har forholdene været i orden. Hun har haft mange hunde, men forholdene har været i orden. Men der er så sket noget over nogle måneder, hvor hun måske har mistet overblikket og ikke har haft overskuddet til at bede om hjælp. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, men det er svært at hjælpe, hvis vi ikke ved, at der er behov for hjælp, siger Lise Lotte Christensen.

Kennel Klubben opfordrer derfor også kommende hundekøbere til selv at være opmærksomme på hundenes trivsel.

- Man skal have fornemmelsen af, at her er rart at være og hundene har det godt. Opdrætteren skal være venlig og imødekommende og skal kunne svare godt på ens spørgsmål, råder Lise Lotte Christensen.


Nyhedsoverblik