Holbæk-læge: Børne-fedme er en kronisk sygdom

Forskning fra Holbæk Sygehus børneafdeling går verden rundt. BBC sætter fokus på afdelingens arbejde med at forstå, hvorfor nogle børn kæmper med fedme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selv om antallet af overvægtige danske børn og unge er tredoblet de seneste 30 år, og mange børn har været på kur, har det indtil nu været nærmest umuligt at få børnene varigt ned i vægt igen.
 
Men nu tyder det på, at opskriften er fundet på Holbæk Sygehus' børneafdeling, skriver metroxpress.
 
Her har man behandlet 1.900 børn unge i alderen 3-22 år, hvoraf omkring 80 procent har opnået og fastholdt en normal vægt efter behandling.
 
- Det er nemt nok at få børnene til at tabe sig. Det svære er at få dem til at blive der. Men det kan vi for langt de fleste børn, for vi anerkender, undersøger og behandler fuldstændigt børnefedme som en kronisk sygdom, forklarer overlæge i pædiatri Jens-Christian Holm til metroxpress.
 
Hans og børneafdelingens arbejde bliver præsenteret i denne uge på den britiske tv-station BBC's internationale kanaler og elektroniske platforme i det meste af verden.
 
- Vi er naturligvis meget glade og stolte over vores resultater. Fedme er meget svært at klare for børn alene. Vi arbejder med en dyb forståelse for de hormonelle processer, en særlig pædagogik og store individuelt skræddersyede livsstilsændringer for børnene, men også deres familier, uddyber Jens-Christian Holm.
 
Han håber, at børnelæger i andre lande nu vil tage ved lære af hans afdelings banebrydende resultater i kampen mod den globale fedmeepidemi blandt børn og unge. 


Nyhedsoverblik