Holbæk-firma hjælper i Malaysia

René Pape fra Plass Data er sendt til Malaysia for at hjælpe med eftersøgningen det forsvundne fly fra Malaysia Airlines, med 227 passagerer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De malaysiske politimyndigheder har sendt bud efter IT-firmaet Plass Data fra Holbæk. Firmaet har sendt deres tekniske direktør afsted. Han skal hjælpe i eftersøgningen af flyet MH 370 fra Malaysia Airlines. Flyet, der havde 227 passagerer og 12 besætningsmedlemmer ombord, da det forsvandt fra radaren på vej mod Kina.

Plass Data står bag et computerprogram, der kan samle informationer om de forsvundne passagerer og besætningsmedlemmer. Programmet kan bruges til at identificere omkomne personer, hvis de bliver fundet.

- Det ligger en masse data sammen om de forsvundne personer. Programmet samler for eksempel oplysninger fra tandlæger eller DNA. Det kan også være oplysninger om en speciel tatovering, siger Karsten Hector, der er administrerende direktør i Plass Data.

De malaysiske politimyndigheder har selv taget kontakt til Plass Data. René Pape blev torsdag sendt til Malaysia, hvor han skal uddanne 30 politifolk til at bruge programmet.

Programmet er et DVI-system. DVI står for disaster victim identification og er et system, der kan hjælpe med at identificere personer efter for eksempel naturkatastrofer.

Holbæk-firmaet sendte også medarbejdere til Thailand i december 2004 for at hjælpe med eftersøgningen efter Tsunamien. Dengang var det meningen, at medarbejderne skulle være i Thailand i 2 uger. Men da katastrofen dengang var større end forventet, endte medarbejderne fra Holbæk med at være i Thailand i 8,5 måneder.

Flyet fra Malaysia Airlines forsvandt, da det var på vej fra Kuala Lumpur til Beijing.

Flere end 3 millioner mennesker deltager lige nu i eftersøgningen af det forsvundne fly. I alt deltager 25 lande i eftersøgningen.


Nyhedsoverblik