Hørehæmmede snydes for en måneds behandlingsgaranti

Der er lang ventetid på høreapparatbehandling for patienter med komplicerede høreskader på de tre audiologiske afdelinger i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

30, 40 og 75 uger, Det er ventetiden på høreapparatbehandling for patienter med komplicerede høreskader på de tre audiologiske afdelinger i Region Sjælland, der ligger i Slagelse, Køge og Nykøbing Falster.

Samtidig garanterer politikerne i regionen, at borgerne i regionen har én måneds behandlingsgaranti.

- Det lyder jo flot - og gid det var så vel. Men det klinger jo hult, når der er op til 75 ugers ventetid på høreapparatbehandling, siger formand for høreforeningen Majbritt Garbul Tobberup til DAGBLADET Køge og fortsætter:

- Det har alvorlige konsekvenser for mennesker, som må gå og vente. Vi ved godt, at de ikke dør, men de bliver ramt hårdt på kommunikationen og det sociale liv. De har svært ved at begå sig og deltage i sammenkomster - og passe deres arbejde.

Regionsrådet har for nylig bevilliget otte millioner kroner til området, men det rækker ikke langt.

- Det skulle gerne være med til at nedbringe ventetiden, men pengene går ikke kun til os. Det går også til de praktiserende ørelæger, der tager nogle af vores patienter, og til udgifter til høreapparater, siger Søren Jelstrup, ledende overlæge på Øre-, Næse-, Hals- og Kæbeekirurgisk Afdeling, Køge Sygehus hvor Audiologisk Afsnit hører under.

Han forventer dog, at få nedbragt ventelisterne.

- Men jeg vil ikke spå om hvor meget, siger han.

Regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) så gerne at ventelisterne blev kortere og håber, at det seneste bevilling kan hjælpe.

- Men det er en større opgave end først ventet, siger Jens Stenbæk.

Vælger patienterne et privat alternativ får de kun et fast tilskud med, hvilket betyder, at de ofte selv må poste penge i nye høreapparater, da det faste tilskud fra staten ikke rækker - i modsætning til behandlingen på offentlige sygehuse.

/ritzau/


Nyhedsoverblik