Høje radisekrav fra kendiskokkene

Amy og Ask Rasmussen fra Kiselgården i Ugerløse leverer grøntsager til nogle af verdens bedste restauranter, og der er høje og helt særlige krav til afgrøderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er helt særlige krav og ønsker, når Amy og Ask Rasmussen fra Kieselgården i Ugerløse leverer grøntsager til nogle af verdens bedste restauranter.

Parret driver et økologisk og biodynamisk landbrug og sørger for grønt til blandt andet verdensklasse restauranter som Noma og Geranium, der begge er to-stjernede Michelinretsauranter i København. Og når der er bud fra de kræsne kunder, så er der også helt særlige krav til afgrøderne.

- Nogle gange, når det for eksempel drejer sig om radiser, får vi at vide, at de skal have minimum tre blade, så de passer til hele menuen. De vil garanteret også have en helt præcis størrelse, og så må vi jo se, om vi kan klare det, siger Ask Rasmussen, der viser landbruget frem i TV ØST programmet Livet på landet.

Sidste år blev Ask Rasmussen udpeget af den internationale tænketank Food Tank til at være blandt de 20 unge mennesker, der kæmper mest for den globale fødevaredagsorden.

Programmet om det unge landmandspar bliver vist tirsdag den 12. maj klokken 19.55 på TV ØST kanalen. Her kan du se en smagsprøve på det:


Nyhedsoverblik