Hjemmeværnet er vildt populært

Rekord mange strømmer til hjemmeværnet på Sydsjælland og Lolland Falster. Her i regionen, er antallet af frivillige det største på landsplan.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Til dagligt er Barbara Friis folkeskolelærer. Hun underviser blandt andet i tysk. Hun startede som gymnasielærer og er også uddannet systemingeniør. Så hun har undervist på mange niveauer.

- Jeg underviser, fordi jeg synes, det er en af de fedeste jobs, man kan have. Jeg kan rigtig godt lide at undervise i folkeskolen. Engagementet og glæden hos de små er lidt større end hos de store elever, siger Barbara Friis.

Men ved siden af undervisningen har hun også et frivilligt arbejde.

- Jeg er i hjemmeværnet. Min tvillingesøster har været med i hjemmeværnet i mange år. Hun fik mig så med på et tidspunkt, og der blev jeg altså bidt af en gal hest, siger Barbara Friis.

Populært fritidsarbejde
Der er mange, der følger Barbara Friis’ eksempel. Det seneste år har hjemmeværnet på Sydsjælland og Lolland Falster haft en stigning i medlemstallet på 33 procent. Det er det højeste antal på landsplan, og det svarer til 103 flere medlemmer end tidligere.

- Det er der mange årsager til. Dels er der sket et holdningsskift i befolkningen. Dels er det blevet populært at ’gå til soldat’. Hjemmeværnet tilbyder jo muligheden for at komme ind som frivillig, og her kan man yde et bidrag til samfundet, siger Major Kenneth Goos fra hjemmeværnet.

Han forklarer at hjemmeværnets indsat i Kosovo og under oversvømmelsen på Falster sidste år, har været med til at skabe en positiv holdning til hjemmeværnet.

 


Nyhedsoverblik