Hjem til mor for at ryge hash (Video)

Slagelse Kommune bliver nu anklaget for alvorligt svigt i en sag, hvor en 16-årig pige flyttede fra sin plejefamilie og hjem til sin biologiske mor. I løbet af kort tid endte pigen som hjemløs narkoman - og kommunen gjorde intet for at standse det

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Slagelse kommune har begået flere alvorlige fejl i en sag om en tvangsfjernet pige.  Det siger ekspert i socialret Simon Thorbek.

TV2 Dokumentaren "Jeg vil ikke ende som min mor" beskriver hvordan Hanne Louise Simsby som barn blev tvangsfjernet fra sin mor, der er narkoman og psykisk syg. Men efter ti år hos en plejefamilie, ville hun tilbage til sin biologiske mor. Slagelse Kommune sender hende hjem trods plejemordens advarsler og mod anbefaling fra ungdomspsykiatrisk afdeling. Hjemme hos mor lærer den dengang 16-årige pige at ryge hash og snart er hun hjemløs og stofmisbruger.

- Det er nogle grove fejl Slagelse Kommune har lavet. Man kan populært kalde det offentligt omsorgssvigt, siger lektor i socialret, Simon Thorbek.

Efter to måneder hos sin biologiske mor går Hanne Louise Simsby med sin gamle plejemor til Slagelse Kommune, fordi hun ikke længere vil bo hos sin mor. Men her er ingen hjælp, at hente og pigen bliver i stedet bedt om at tage hjem igen.

- Problemet er her, at kommunen ikke alene ikke anbringer. De gør slet ikke noget og lader hende sejle sin egen sø, siger Simon Thorbek.

Efter et år får Hanne Louise Simsby en lejlighed, men bliver smidt ud igen på grund af sit stofmisbrug. Hun ender med at flakke rundt på gaden og forsøger at begå selvmord.

Det har i dag ikke været muligt for Slagelse Kommune at kommentere sagen. Men i et brev til TV2 Dok. beskriver vefærdsdirektør i Slagelse Kommune, Lisbeth Mogensen, at kommunen ikke har begået nogle fejl. Lektor i socialret Simon Thorbek langt fra enig.

- Her er en stor række svigt fra kommunens side. De har ikke op til de regler, der i serviceloven om, hvordan man behandler de her sager, siger Simon Thorbek.


Nyhedsoverblik