Korset på sandstranden (17. februar)

Korsør betyder egentlig korset på sandstranden. Men hvorfor byen hedder sådan melder historien ikke noget om.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I tidernes morgen startede Korsør med at ligge på den anden side af vandet Korsør Nor. Men i 1300 tallet fandt man ud af at byen ville ligge bedre, hvor den er i dag og derfor flyttede man den. Eller rettere holdt man op med at bygge mere på den ene side og startede på den anden.

I flere hundrede år var der dog mest fæstning. For byen der ligger lige ud til vandet var nødt til at kunne forsvare sig. Men som tiden gik, dukkede der flere og flere huse op og i dag bor der 14.000 i Korsør.

Engang sejlede der færger fra byen og det skabte liv i byen og arbejdspladser. Men selv om det nu er slut og Storebæltsboen knejser stolt ude over vandet, er det lykkes Korsør at forblive en aktiv handelsby.

Og skibe kommer her da fortsat - nu hedder de bare ikke færger længere, men krydstogtsskibe og har turister med fra det meste af verden.

<div class="views-field-teaser"><div class="field-content"><p>Korsør betyder egentlig korset på sandstranden. Men hvorfor byen hedder sådan melder historien ikke noget om.</p>


Nyhedsoverblik