Her er lockouten nu

Foto: TV ØST

Konflikten mellem Kommunernes Landsforening og Danmarks lærerforening har nu varet i over 3 uger. Hvad sker der i den?

Mandag den 22. april gik lockouten af landets lærere ind i sin 4. uge, men hvad sker der egentligt mellem de 2 forhandlende parter Kommunernes Landsforening (KL) og Danmarks Lærerforening (DLF)?

Her er konflikten mellem lærerne og KL:

  • Lockouten er nu i sin 4. uge, og lærerne og KL har endnu ikke forhandlet.
  • Chefforhandlerne, Anders Bondo Christensen fra Danmarks Lærerforening og Michael Ziegler fra KL, har i Politiken 22. april sagt ja til at drikke kaffe hos forældreorganisationen Skole og Forældre. Det er første gang, de mødes uden for et tv-studie, siden konflikten brød ud, men der er endnu ikke sat dato på kaffemødet.
  • 22. april gik Red Barnets generalsekretær Mimi Jakobsen ud og opfordrede parterne til at genoptage forhandlingerne.
  • Danske Skoleelevers nye formand Agnete Hansen opfordrede samme dag til, at årets afgangsprøver bliver udskudt, da lockouten gør eleverne uforberedte til eksamen på de fastsatte datoer.
  • Der er i princippet ingen grænse for, hvor længe lockouten kan fortsætte. Hvis parterne ikke kan blive enige, kan regeringen gribe ind med et lovindgreb, men det har statsminister Helle Thorning-Schmidt hidtil afvist.
  • Den seneste meningsmåling, som Megafon har foretaget for TV 2 og Politiken viser, at et stigende antal danskere ønsker, at regeringen griber ind. 54 procent er for et regeringsindgreb, mens 38 procent er imod.

Kilder: Ritzau, TV2 og Politiken

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App