Håndværksbagere bruger kagemiks

De går under navne som 'Soft Cake Choko', 'Tegral brownie', 'Choko Muffins & kageblanding 100/0' og 'Credi Multicake'. De kommer i sække af 10 og 20 kilo og fås hos langt størstedelen af håndværksbagerne i Danmark. På bagernes hylder hedder de bare noget andet, og der står ingen steder, at de er lavet af pulver fra store fabrikker. Danske håndværksbageres udsalgshylder er fyldt med kager, der er lavet af kagemiks - altså pulver, der typisk blot skal tilsættes vand og måske æg. Det skriver Politiken Søndag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er en kagemiks, der ikke er ulig den, danskerne køber i supermarkedet. Miksen er ofte lavet af de samme store brødkoncerner, som står bag Amo og Finax kagemiks - Lantmännen og Valsemøllen.

Der er ikke nogen, der har et samlet overblik over udbredelsen af kagemikset. Men flere bagere og branchefolk anslår over for Politiken, at mindst 80 procent af danske bagere bruger kagemiks i mange af deres kager i stedet for at blande kagerne fra bunden af.

Salgstallene bekræfter billedet af, at danske håndværksbagere er glade for kagemiks. Landets største leverandør af bageartikler, Credin, regner i år med at sælge omkring 6.000.000 kilo 'pulver', dvs. kagemiks og kagecremespulver, til bagerstanden herhjemme. Det er pulver nok til mange millioner kager, brownies og muffins.
Grunden til, at mange bagerne er vilde med kagemiks, er ikke prisen, for det er ofte billigere at blande råvarerne selv. Det skyldes, at det er lettere og sikrere at bruge industrimiks.


Nyhedsoverblik