Gymnasieelever trækker i arbejdstøjet

Onsdag den 4. november står i Operation Dagsværks tegn. Op mod 20.000 elever fra hele landet arbejder i dag for at samle ind til SOS Børnebyernes projekt i Somaliland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Elever fra landets ungdomsuddannelser kan i dag onsdag vælge at donere deres arbejdskraft til projektet. Tanken bag er, at de danske elever arbejder én dag, så unge i udviklingslande også får chancen for en uddannelse.

Et af de steder, der bliver knoklet, er på skolehjemmet Marjatta ved Tappernøje. Her er fem elever fra Vordingborg Gymnasium blevet sat i sving med at grave have og lave et hegn.

- Det er fantastisk at være med til. Der er rigtig god stemning omkring det, og også god opbakning fra skolens side. Det er fedt at vide, at vi gør en forskel - det er positivt, siger Asger Krog, der går i 1.g på Vordingborg Gymnasium.

Fejrer 30 års fødselsdag

Det er langt fra første gang, at der bliver svedt til Operation Dagsværk. Projektet kan nemlig i år fejre 30 års fødselsdag.

- Operation Dagsværk og gymnasieelever landet over har de sidste tre årtier samlet mere 162 millioner kroner ind til unges uddannelse i udviklingslande. I år går pengene til SOS Børnebyernes projekt i Somaliland, som skal stifte en studenterbevægelse og få flere piger i skole. Der er noget helt fantastisk over, at danske gymnasieelever giver en dag af deres uddannelse, så andre kan få en, siger Molly Maria Koch, bestyrelsesmedlem i Operation Dagsværk i en pressemeddelse.

Pengene skal få især flere piger i skole

Folkene bag regner med at kunne samle 4-5 millioner kroner ind til det udvalgte projekt.

- Med pengene fra Operation Dagsværk håber vi at forbedre vilkårene for 15.000 gymnasieelever i Somaliland. Som det er nu, står den somalilandske ungdom over for en skyhøj ungdomsarbejdsløshed og dårlige uddannelsesmuligheder. Derfor vælger mange unge at migrere til Somalilands nabolande eller tage den farefulde rejse mod Europa. Med de indsamlede midler vil vi skabe en elevbevægelse, få flere piger i skole og give unge somalilændere nogle redskaber, så de selv kan forme deres egen fremtid i Somaliland, siger Line Grove Hermansen, kommunikationschef for SOS Børnebyerne.

Her fra regionen deltager elever fra blandt andet Flakkebjerg Efterskole, Høng Gymnasium og HF, Stenhus Gymnasium og HF, Kalundborg Gymnasium og HF, Odsherred Gymnasium, Næstved Gymnasium, Vordingborg Gymnasium, Nykøbing Katedralskole og Maribo Gymnasium.


Nyhedsoverblik