Gode råd: Sådan gør du livet surt for tyvene i ferien

Efterårsferien er en af de perioder på året, hvor der begås allerflest indbrud. Se her politiets råd til at undgå ubudne gæster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ryd op, så værdifulde genstande ikke kan ses gennem vinduerne – og skift lamperne udenfor, så de tænder, når der er bevægelse.

Det er nogle af de gode råd, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kommer med forud for efterårsferien, der traditionelt er en af de perioder, hvor der er allerflest indbrud.

Ifølge politiet er hjem i større byer mere udsatte end hjem på landet. Men det er altid en god ide at gøre sit til at gøre livet surt for indbrudstyvene i ferien – og at holde øje med kvarteret, siger politiinspektør Thorkild Steen Jensen.

- Hvis borgerne fungerer som vores øjne og ører i deres lokalområde, og ringer til os, så snart de opdager noget mistænkeligt, så gør vi alt, hvad der står i vores magt for at levere en hurtigt og effektiv indsats og få anholdt gerningsmændene. På den måde kan vi sammen få fanget indbrudstyvene, siger han.

Første gode råd: Lad dem tro, at I er hjemme

Det er vigtigt, at ens hjem ikke ser indbydende ud for indbrudstyvene. Ryd op, og flyt værdierne væk, så de ikke kan ses gennem vinduerne.  Lad et enkelt lys eller fjernsynet være tændt, så huset ikke ser forladt ud – og sørg for, at du selv eller dine børn ikke skriver om jeres ferie på Facebook.

Desuden er det en god ide at alliere sig med sin nabo. De kan hjælpe med at holde øje med huset, tømme postkassen - og måske fylde skrald i skraldespanden, så den ikke står tom.

Desuden er det en god ide, at låse værktøj og haveredskaber inde  - og at sætte stigen fast, så den ikke kan bruges af indbrudstyven. Desuden kan lamper med bevægelsessensorer, der tænder lyset, virke afskrækkende.

Andet gode råd: Gør det svært for tyven at komme af med dine ting

Er der mange indbrud i dit kvarter – eller du rejser meget - så er en tyverialarm måske værd at overveje. Samtidig kan en værdiboks til penge, smykker og mindre værdigenstande gøre det besværligt for tyven at få noget med ud, hvis han endelig er kommet ind i dit hjem.

Det er også en god ide at gøre det mere besværligt for tyven senere at sælge dine ting videre.

Her er synlig mærkning en rigtig god ide – det kan måske helt få tyven til at lade være med at tage tingene med.

Samtidig er det en rigtig god ide at have styr på sine ting – eksempelvis ved at notere serienumre og tage billeder af værdigenstande. Det vil gøre det lettere for politiet at bringe eventuelle tyvekoster tilbage til dig.

Tredje gode råd: Hold øjne og ører åbne

Hold øje med dit lokalområde – og slå alarm til politiet, hvis der sker noget mistænkeligt.

Det kunne eksempelvis være en kassevogn, der kører langsomt rundt i kvarteret, lys eller aktivitet ved et hus, hvor ejeren ikke er hjemme - eller ukendte, nysgerrige personer, der ikke virker, som om de hører til i området. Samtidig kan personer, der ringer på under mystiske påskud, være en grund til at tilkalde politiet, skriver de.

Du kan læse mere om sikring af dit hjem på denne hjemmeside: på www.stopindbrud.dk


Nyhedsoverblik