Goddag mand økseskaft i Folkeskolen

I flere år har Folkeskoleloven krævet at eleverne bliver undervist i grupper og ud fra den enkeltes behov, men det kan, mange steder, ikke lade sig gøre rent fysisk. Skolerne er slet ikke indrettet til lovens krav

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I 4. b på Stubbekøbing skole  er pladsen så trang, at Folkeskolelovens krav om at klassens 20 børn bliver undervist på andre måder end traditionel klasseundervisning slet ikke kan lade sig gøre.

- Der er mindre end 2 m2 plads til den enkelte elev og det gør det nærmest umuligt, at flytte bordene og sætte eleverne i grupper, så de kan kan lave gruppearbejde, fortæller lærerne til TV2 ØST.

Pladsen er, med andre ord, så trang, at det ikke er fysisk muligt at leve op til Folkeskolens krav om blandt andet mere gruppearbejde.

Skolen skal tages alvorligt

I dag foregår den meste undervisning ved tavlen, som det altid har foregået, men Folkeskoleloven stillede for ti år siden krav om blandt andet mere gruppearbejde og plads til at den enkelte elev skulle lære på sin måde, og lige så længe har skolelederen søgt om penge til større lokaler.

- Vi vil gerne kunne leve op til lovens krav og det er vores mening, at det går ud over børnenes læring og kreativitet, når vi ikke kan undervise dem efter de nyeste metoer. Derfor ønsker vi selvfølgeligt at de her ting bliver taget alvorligt, lyder kritikken af de dårligt indrettede skolder.

I denne uge sætter TV2 ØST fokus på Folkeskolen.

Se første indslag i aften klokken 19.30


Nyhedsoverblik