Fyringer på sygehusene

Der er fyringer på vej på regionens sygehuse. Det var den besked patienter og personale vågnede op til i morges.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er stigende medicinudgifter, der gør at Region Sjælland til næste år har et hul i budgettet på 500 millioner kroner. Med den nye økonomiaftale, der i aftes blev indgået med regeringen fik Region Sjælland 230 millioner kroner ekstra fra regeringen, men det efterlader stadigvæk et hul i budgettet på 270 millioner kroner, og nu står 375 stillinger til skulle skæres. 

Sussanne Kronmose er fællestillidsmand på Næstved og Ringsted Sygehus hun mener at færre sygeplejersker på afdelingerne betyder at risikoen for fejlbehandlinger fremover øges: 

- Når der bliver færre folk ude på afdelingerne, så betyder det, at der bliver endnu mere travlt end der er i forvejen, og jeg er da bekymret for om det vil give flere utilsigtede hændelser.

Sussanne Kronmose mener, at der burde være afsat endnu flere penge til Region Sjælland end de 230 millioner kroner ekstra, der kom med den nye økonomiaftale. Men den køber patientforeningen ikke:

- Skatten har nået en topgrænse i det her land, så det handler i stedet om at sygehusene bruger pengene mere effektivt end de gør i dag, siger Niels Jørgen Langkilde, der er landssekretær i Patientforeningen. 

Han mener i stedet at flere behandlinger skal flyttes over til privathospitalerne, da de offentlige sygehuse er for ineffektive og laver for mange fejlbehandlinger:  

- Der mangler en mulighed for, at patienterne kan gå et andet sted hen end det offentlige. I dag er det kun to procent, der ligger udenfor det offentlige, og det gør at sygehusene fungerer under vilkår der nærmer sig reel planøkonomi.

Ekstra penge til stigende medicinudgifter 

Aftalen for næste års budget der i aftes blev indgået mellem regeringen og regionerne betyder samlet set, at der tilføres 1,5 milliarder kroner ekstra, som blandt andet skal dække stigende medicinudgifter på hospitalerne. 

Forud for forhandlingerne havde regionerne meldt ud, at der skulle mindst to milliarder kroner ekstra på bordet, hvis regionerne skal fortsætte den nuværende drift og undgå besparelser.

Flere penge på vej?

Regionerne håber, at regeringen leverer de 900 millioner kroner ekstra til sundhedsvæsnet i den kommende finanslov. Venstre lovede nemlig under valget at de ville give i alt 2,4 milliarder kroner ekstra til Sundhedsvæsnet. 

Uanset hvad, så betyder det Region Sjælland i år bliver nødt til at spare, hvis økonomien skal holde:

- Vi havde selvfølgelig gerne set, at vi havde kendt den endelige økonomiramme for 2016 nu, hvor vi skal lægge budget. Det havde været noget bedre i forhold til, hvad det er for en fremtid, som vores medarbejdere går i møde, siger regionrådsformand Jens Stenbæk.


Nyhedsoverblik