Fund af salmonella i hakket kød

Der er fundet salmonella i hakket kød, som blandt andet er solgt til cateringfirma i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fund af salmonella i flere typer af hakket kød får nu virksomheden Inco i København til at tilbagekalde varerne. Kødet er solgt hos AB Catering i Slagelse, AB Catering i København og BC Catering i Roskilde.

Det er en egenkontrolprøve, der har afsløret bakterien, og alle produkter hakket på samme maskine tilbagekaldes nu.

Kan give kvalme, diarré og opkast

Fødevarestyrelsen skriver i sin pressemeddelelse om sagen, at man kan blive smitte med salmonella, hvis kødet ikke gennemsteges, eller hvis man ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer.

Symptomerne ved en salmonellainfektion kan blandt andet være diarré, kvalme, mavesmerter, opkast og feber.

Rådet til de personer, der har købt produkterne, er, at kødet kasseres eller leveres tilbage til sælger.

De tilbagetrukne fødevarer er følgende:

Inco varenummer:     Varenavn:

  • 04470                           Hakket svinekød 12%
  • 09015                           Hakket svinekød 10% 
  • 04479                           Hakket kalve- og svinekød 12%
  • 04480                           Hakket kalve- og svinekød 18%
  • 09156                           Hakket kalve- og svinekød 10%
  • 04675                           Flæskekrebinet 10%, gaspakket 
  • 224177                         Hakket kalve- og svinekød 12%, 500 gram

Alle produkter er produceret 26-05-2015, og virksomheden, der kalder tilbage, er Inco København, Flæsketorvet 84A, 1117 København V.


Nyhedsoverblik