Frugtavlere frygter pesticidfokus skaber frygt for æbler

Mængden af pesticider på æbler er så ubetydelig, at æblerne er sunde og helt ufarlige, mener brancheforening.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

At spise et æble med små mængder pesticider på skrællen er langt sundere, end det er at lade æblet ligge, fordi man frygter sundhedsskadelige konsekvenser af den saftige frugt, lyder budskabet fra Dansk Gartneri.

Regn spreder pesticider fra landmændenes marker til æblerne, viser måleresultater fra blandt andet Risø.

- Mængden er så lille, at det ikke er skadeligt, og det er langt bedre, at spise nogle æbler, siger Jens Jensen Hass, som er sekretær i Brancheudvalget for Frugt og Grønt hos Dansk Gartneri, og tilføjer:

- Vi er bange for, at man får den negative vinkel, så folk tror, det er farligt at spise æbler. Det er ret træls, for det handler om, at folk skal spise nogle flere æbler, fordi det faktisk er sundt.

Meget små mængder af stoffet prosulfocarb på æblers skræl betød for to år siden, at store partier økologiske æbler blev kasseret.

Prosulfocarb bruges af landmænd til at bekæmpe uønsket græs på markerne.

/ritzau/


Nyhedsoverblik