Friskoler har lange udsigter

Mange af regionens skoler kommer til at lukke de kommende år, det betyder at elever skal flytte skole, nogen op til flere gange. Det kan undgås, hvis deres folkeskoler bliver lavet om til friskoler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mange forældre håber, at kunne bevare deres børns skoler ved at starte en friskole. Men det er ikke så lige til, det har de måtte sande på Rønnebæk skole ved Næstved. De kom for sent med deres ansøgning til undervisningsministeriet, for politikerne kom med deres planer om skolelukningen få dage efter ansøgningsfristen udløb. Det undrer Tine Pelsen

- Vi fandt ud af, vi var lige kommet fire dage for sent. Det vil sige, at det her skolestrukturforslag var kommet fire dage for sent, i forhold til at vi kunne have nået at søge, så en friskole kunne blive en realitet til næste år, fortæller Tine Gleichman Pelsen, der er forælder til en elev på Rønnebæk Skole.

Friskoler kan blive dyrt for kommunerne. De skal have næsten lige så meget i støtte per elev som folkeskolen. Politikerne mener ikke det er deres opgave at tænke på friskolerne.

- Vi tænker på at børnene i Næstved er vores ansvar, og friskolerne er en privat skoleform som andre tager sig af. Det har ikke ligget os på sinde at imødekomme den vej, siger formand for børneudvalget i Næstved, Søren Dysted (S).

Den køber de ikke hos Dansk friskoleforeningen.

- Jeg tror ganske enkelt, det er for at spænde ben for forældres mulighed for at beholde deres lokale skoler. Det er den eneste begrundelse jeg kan se, siger Ebbe Lilliendal, Dansk Friskoleforenings landsformand.

 


Nyhedsoverblik