Ingen adgang til Stevns Kridtbrud

Stevns Kridtbrud er ikke længere tilgængelig for offentligheden. Det forarger fossiljæger, der ser bruddet som en skattekiste for fossiler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Peter Bennicke fra Tommestrup har jagtet fossiler i mere end 20 år.

- Jeg bruger al min tid på det. Hvis man spurgte mig, om jeg ville undvære kærlighed, eller om jeg ville undvære det, så ville jeg have svært ved at svare, fortæller han.

Peter Bennicke er en af Danmarks mest ihærdige amatørgeologer. Hjemme har han over 1000 effekter. Og nogle af hans fund er også udstillet på museer.

Et af de allerbedste steder for fossiljægere som Peter Bennicke er Stevns Kridtbrud. Men det bliver ikke længere herfra, at han kommer til at finde de specielle effekter. Stevns Kridtbrud er nemlig blevet lukket af for offentligheden. Det er firmaet, der står for bruddet, der har truffet beslutningen.

- Det er meget utilfredsstillende ikke at kunne komme der mere. Det er her, alle skattene og det hele ligger. Det er en kulturel arv, der ligger hernede - gemt og som skal findes. Og det havde man kunnet håbe, at der fra fabrikkens side, var forståelse for, siger Peter Bennicke.

Fabrikschefen bekræfter at Stevns Kridtbrud er blevet lukket for offentligheden. Han forklarer, at forbuddet skyldes sikkerhedshensyn.

Men trods baggrunden er Peter Bennicke stadig ikke tilfreds med situationen.

- Han er i sin gode ret til at lave forbuddet. Men derfor synes jeg stadig, det er uacceptabel og med mangel på forståelse af, at der ligger så mange værdier dernede, siger han.

Han vurderer, at omkring 200 amatørgeologer bliver ramt af forbuddet mod at samle fossiler i Stevns Kridtbrud.


Nyhedsoverblik