Forældre til sexkrænkede børn: Giv os nu en afgørelse

00:40

Flere forældre til sexkrænkede børn fra Børnehuset Eventyrlunden var i dag mødt op i Østre Landsret. Giv os en afgørelse nu, lyder det fra dem.

Tre år har de ventet på en afgørelse, og efter anden etape af ankesagen mod den 61-årige pædagog, venter forældrene stadig. Sidste år blev en 61-årig pædagog dømt for at blufærdighedskrænke 14 børn i Børnehuset Eventyrlunden i Holbæk.

I dag fortsatte ankesagen så i Østre Landsret, efter retssagen sidste år blev sat på pause, da man skulle have en børnesagkyndig til at vurdere videoafhøringerne af børnene.

Vores reporter Jessica Skovmose har været til stede i retten hele dagen, og hun fortæller, at mange forældre er frustrerede over, at hverken de eller deres børn kan få en afgørelse i sagen.

- Det er en meget følsom sag for mange af de forældre, der er mødt op i dag. Først bliver pædagogen kendt skyldig. Dernæst bliver dommen anket og udsat i et år, og de her forældre møder stadig pædagogen nede i Brugsen, siger Jessica Skovmose til TV ØST.

Overgrebene skulle have fundet sted tilbage i 2011 og 2012. Den 61-årige mand valgte efter byrettens afgørelse at anke sagen, da hverken den 61-årige eller hans forsvarer mente, at videoafhøringerne af de krænkede børn kunne bruges som bevis i retten, fordi børnene blev stillet ledende spørgsmål. Der forventes at falde dom i Østre Landsret den 16. oktober.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App