Fødevarefirmaer satser på halal og kosher

Det er ikke kun i slagterisektoren, at virksomheder på tværs af hele den store danske fødevaresektor har religiøst certificerede produkter på hylderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I sidste uge kom det frem, at størstedelen af de danske ænder halalslagtes. Men omfanget af religiøst certificerede fødevareprodukter fra danske virksomheder er langt større, skriver dagbladet Børsen.

Blandt virksomheder, der også har til huse her i landsdelen, tæller Danisco og Harboes Bryggeri.

Årsagen, til at danske fødevarevirksomheder indhenter de muslimske halalcertifikater eller de jødiske koshercertifikater, er hverken en speciel forkærlighed for den ene eller den anden religiøse overbevisning eller noget særligt ønske om at være politisk korrekt.

Årsagen er i al sin enkelhed, at der er en stor og stærkt stigende efterspørgsel efter disse produkter.

Ifølge branchemediet Halalfocus udgør det globale marked for halalprodukter således 632 mia. dollar (ca. 3570 mia. kr.), og ifølge World Halal Forum er der alene i år i Europa solgt halalprodukter for mere end 335 mia. kr.

Samtidig er der tale om markeder i stor vækst. Flere steder - fra Frankrig til Indonesien - er den årlige vækst for halalcertificerede fødevarer 15-20 pct.

 


Nyhedsoverblik