Ingredienser (til fire personer):
Fiskefars
- 500 g torskefilet eller anden fisk
- 2-3 spsk. hvedemel
- 2 dl mælk eller fløde
- 1 æg
- Salt og peber
- Smør og olie til stegning
Kartofler og remouladesauce
- 1 kg kartofler gerne nye
- 100 g mayonnaise
- 200 g cremefraiche 9 eller 18%
- 1-2 spsk. sennep
- 1 lille glas pickles eller syltede agurker samt lidt kapers
- Gurkemaye, salt og peber, eventuel lidt karry.
Fremgangsmetode:
- Efterse fisken for ben og hak fisken på kødhakker eller i en blender.
- Bland alle ingredienserne til farsen og lad den hvile i køleskab 1-2 timer.
- Skrald eller vask kartoflerne og kog dem møre i let saltet vand.
- Form frikadellerne og steg dem på en pande i smør/olie, ca. 4-5 minutter på hver side ved middel varme.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og server efterfølende retten på en tallerken med en skive citron eller lime samt lidt persille.