Firma risikerer milliontab for frugtblanding

Sunprojuice.dk A/S fra Sorø risikerer at få en bøde og 8 millioner kroner konfiskeret, fordi det har blandet forskellige frugter i juicen uden at oplyse om det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kan komme til at koste Sunprojuice.dk A/S i Sorø dyrt, at der kun stod solbærsaft, tranebærsaft og så videre på etiketten, da flere af firmaets juicer blev solgt.

For udover den frugt, der stod på mærkaten, var der blandt andre frugter i, hævder anklagemyndigheden i den sag, der er for Retten i Næstved. Det skriver Ritzau.

8 millioner konfiskeret

Anklagemyndigheden kræver godt 8 millioner kroner konfiskeret fra firmaet Sunprojuice.dk A/S. Så mange penge tjente firmaet nemlig på at blande flere frugter i koncentrater, som ellers ifølge etiketten kun indeholdt én frugtart, hævdes det.

Anklagen lyder på, at manøvren med at tilsætte for eksempel æble i produkter, som var mærket som solbær, skyldtes ønsket om at tjene penge, og sagen bliver de næste dage behandlet i retten, hvor en række kunder skal afhøres, oplyser anklager Rashid F. Elkott til nyhedsbureauet.

Erkender men vil frifindes

Lovovertrædelserne skal være sket fra 2004 og 4 år frem, og aftagerne var en række andre firmaer, men ikke detailhandel.

- De tiltalte har erkendt, at man har leveret blandingsprodukter, men man fastholder påstanden om frifindelse, fortæller Rashid F. Elkott.

Kunderne vidste det

Faktisk har det anklagede firma ifølge forsvarer Jakob Arrevad en hel buket af indsigelser. For eksempel er det ikke saft, der er leveret, og derfor kan der ikke være sket en overtrædelse af saftbekendtgørelsen.

- Vi har også sagt, at kunderne har bestilt, hvad de fik, og at de vidste, hvad de fik, siger Jakob Arrevad.

Sagen for gammel

Endvidere rejser forsvareren spørgsmålet, om en dansk domstol overhovedet kan tage stilling til sagen. Mange leverancer er nemlig sket til andre lande, og det er tvivlsomt, om et EU-direktiv og den danske bekendtgørelse dækker den slags, lyder det.

En af de øvrige indsigelser drejer sig om, at sagen er forældet.

1000 ton skal endevendes

I anklageskriftet kræves bødestraf til firmaet, ligesom den tidligere direktør risikerer en frihedsstraf.

Retten skal bruge flere dage på at endevende leverancerne af i alt næsten 1000 ton frugtkoncentrat. Sidste retsdag er 3. april.

/Ritzau/


Nyhedsoverblik