Finger til volden

Diskotek tager nyt våben i brug mod volden i nattelivet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Diskotek Prinsen i Vordingborg er et af de steder der har taget et nyt våben i brug overfor volden i nattelivet.

Vil man ind på diskoteket skal man registreres i diskotekets database med adresse, foto og evt. aflevere et fingeraftryk. Det sidste er frivilligt indtil videre, men mange vælger alligevel at scanne deres fingeraftryk.

- Hvis folk har lyst tilbyder vi dem at køre deres finger gennem en fingeraftryksskanner, og dermed er de fri for at tage I.D. med resten af den tid de kommer her, siger diskoteksejer Christian Greve.

Selvom diskoteket har 13 overvågnings kameraer havde diskoteket tidligere svært ved at udpege en gerningsmand bag et voldeligt overfald fordi de ikke kendte navnet på voldsmanden, men nu har registreringen med navn og foto gjort det nemmere da man kender mange af gæsternes navne via registret.

- Folk tænker nok det er dumt at lave noget her, fordi de har min I.D. ude i døren. Så jeg kan ikke bare løbe fra det, for de ved hvem jeg er, siger diskoteksejer Christian Greve.

Selvom afgivelse af fingeraftryk indtil videre er frivilligt vælger mange af gæsterne at gøre det.

- Jeg synes det er rart. Så er man sikker på at ballademagrene ikke kommer ind, for hvis de skal give deres fingeraftryk er der ikke nogle der kan komme ind på vegne af dem, siger Janni Christensen fra Tappernøje.

- Jeg synes det er lidt kontrollerende, men hvis det er det der skal til, så synes jeg alligevel det er i orden, siger Martin Christensen fra Haslev. 

Gæsterne er ikke umiddelbart bekymrede for at registreringen kan misbruges.

- Ikke så længe det er i byen, der stoler jeg på det går ordentligt til, siger Janni Christensen fra Tappernøje.

- Det er jo Prinsen vi er på, så jeg tror ligesom ikke der sker så meget ved det, siger Christine Nielsen fra Næstved.


Nyhedsoverblik